dimecres, 28 de gener del 2015

La llei mordassa: silenciar la resposta a la crisi


Multes per participar en manifestacions espontànies i sense cap aldarull, multes per manifestar-se davant d’un Parlament, o per ocupar pacíficament un CAP o una oficina bancària, multes per fer un “escrache”, multes per ocupar espais abandonats, multes per gravar actuacions policials o mostrar “manca de respecte” a un policia. Les multes van dels 100 als 600.000 euros i són sancions administratives, és a dir fora de control judicial. La policia a més tindrà carta blanca per fer identificacions i registres sense respectar el principi bàsic de no discrimiació per perfil ètnic.

El govern del PP proclama que la crisi econòmica s’ha acabat però, de fet, es prepara pel contrari. El capitalisme és incapaç de superar la crisi i es preparen més retallades contra els treballadors/es i les classes populars, saben que les tensions socials aniran a més i aquesta és una llei preventiva per fer callar la resposta: la llei Mordassa, que ja ha estat aprovada al Parlament i pot ser validada al Senat en les properes setmanes. La llei amenaça els drets fonamentals de reunió i manifestació i suposa un dels retrocessos en llibertats i drets democràtics més greu des de la Transició al règim de la Monarquia, heretat del franquisme.

A el govern vol caps de turc, com en l’operació policial d’aquesta setmana contra col.lectius anarquistes. O alimentant la paranoia de la “invasió” subsahariana a les tanques de Ceuta i Melilla. La llei també pretén legalitzar les anomenades expulsions en calent, que impedeixen el ja limitadíssim dret dels migrants a buscar protecció i asil en cas de persecucíó. Amb les imatges amb què cada dia ens matxaquen dels “assalts” (?!) a les tanques i sense amagar la vergonyosa col.laboració a cop de porra de la guàrdia civil i les forces especials marroquines contra els joves que només pretenen guanyar-se un futur a Europa, el PP dóna ales al feixisme. Mentre criminalitza l’anarquisme, rebaixa els grups neonazis a la categoria de “bandes”, com hem vist en el cas de l’assassinat del seguidor dels Riazor Blues.

No ens faran callar! Fora la llei Mordassa!
LLIBERTAT DETINGUDES A L'OPERACIÓ PANDORA
No a les expulsions en calent. Derogació de la Llei d’Estrangeria!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada